Joran van Soest
Upcoming
Van Ostade Biënnale

GoMulan / Fleur & Wouter - Amsterdam

Het landschap is een geliefd genre in de kunstgeschiedenis. In de negentiende eeuw idealiseren kunstenaars het verleden en een leven dichter bij de natuur. Deze romantici verfoeiden industrie, rationalisme en materialisme. In deze tentoonstelling laten kunstenaars Jaimy Gail de Gier, Marijke van Seters, Floor van het Nederend en Joran van Soest in uiteenlopende media een eigentijds verlangen naar het landschap zien.

16.04.21 - 23.05.21
Past
Amsterdam Art Gallery Weekend 2020

GoMulan – Amsterdam

Samen met galerie GoMulan maakte Joran van Soest onderdeel uit van het Amsterdam Art Gallery Weekend. Joran was hierbij een van de geselecteerden voor het ‘Special Editions Program’. De topgaleries van Amsterdam laten hierbij door een van hun kunstenaars een gelimiteerd en betaalbaar kunstwerk maken dat gedurende het weekend te koop zal zijn. *** Joran creëerde speciaal hiervoor het kunstwerk ‘They had the world, carrying it on their shoulders’ (high quality paper print on aluminium 40 x 30 cm). Dit werk is voor EU 400,- in gelimiteerde editie te verkrijgen is.

25.11.20 - 29.11.20
Het Noordbrabants Museum

Begin 2020 vond in het Noordbrabants Museum de eerste museale solotentoonstelling van Joran van Soest plaats. De tentoonstelling droeg als titel ‘I love you still, I loved you’. De tentoonstelling maakte onderdeel uit van Brabants Nieuwe, een tentoonstellingenreeks waarin jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium krijgen.

25.01.20 - 07.06.20
Dutch Design Week 2020

Eindhoven

Op zaterdag 24 oktober 2020 maakte Joran onderdeel uit van het afsluitende event van de Dutch Design Week. Tijdens een livestream was hij al schilderend te bewonderen in een decor van elektronische muziek en lichtkunst. Deze spectaculaire afsluiting met een schilderperformance van Joran was een unieke samenwerking tussen Het Danklokaal, Hypar Collective & Studio Broekhoven en Patroon. Het geheel vond (virtueel) plaats vanuit de rauwe ruimtes in de voormalige ijsfabriek van Campina in Eindhoven.

24.10.20
Zeppelin Chapter 2

Eindhoven

Op 12 september 2020 vond in de Fabriek in Eindhoven de Perfomance Generator plaats. Joran presenteerde hier zijn nieuwste performance-installatie Zeppelin Chapter 2. Tijdens een live-vertelling en kunstenaarsgesprek sprak het publiek via de zeppelin met elkaar. Het geheel werd begeleid door curator en kunsthistoricus Anissa Foukalne en filosoof Pieter Spiegelhol Vastbinder. In De Fabriek had Joran van 17 augustus tot 13 september een korte gastresidentie en bood hier onder meer perfomances en workshops aan.

17.08.20 - 13.09.20
Benefit for Brabant

Om Brabantse kunstenaars een hart onder de riem te steken organiseerde PARK de benefiet tentoonstelling BENEFIT FOR BRABANT. Ruim 138 beeldende kunstenaars waaronder Joran van Soest, toonden van 8 tot en met 30 augustus 2020 hier hun werk.

08.08.20 - 30.08.20
The Observer Effect

GoMulan – Amsterdam

Group exposition
Joran van Soest & Matt Chaim de Groot

Van 6 november tot 13 december 2020 geven de kunstenaars Matt Chaim de Groot en Joran van Soest een duo-tentoonstelling in galerie GoMulan in Amsterdam. Onder de titel ‘The Observer Effect’ laten beide kunstenaars in deze expositie zien hoe ze afstappen van de geijkte paden en op geheel eigenwijze hun kunst invullen en experimenteren met nieuwe materialen en vormen. Tijdens deze tentoonstellingsperiode en het Amsterdam Art Gallery Weekend vinden diverse events plaats bij GoMulan.

06.11.20 – 13.12.20 Gallery GoMulan
25.11.20 – 29.11.20‍ Amsterdam Art Weekend
Workshop Cyanotype - De Fabriek

Met plezier kijken we terug op de workshop Cyanotype van afgelopen 5 september 2020 in De Fabriek. In 3 uur tijd maakte een zeer enthousiaste groep cursisten zich de basistechnieken van deze blauwdruktechniek meester. De workshop werd gegeven door kunstenaar Joran van Soest in samenwerking met Ralf Jacobs (lasers) en Lilia Scheerder (grafische technieken).

05.09.20